Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie wordt ook wel kaakfysiotherapie genoemd en richt zich op klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel (kauwspieren, kaakgewricht en het gebit). Voorbeelden van orofaciale klachten zijn: kaakklachten, tandenknarsen, pijn in het gezicht, het hoofd- en halsgebied en duizeligheid.

Temporomandibulaire dysfunctie (TMD)

Temporomandibulaire dysfunctie (TMD) is het gevolg van een verstoring in het kaakgewricht, de discus en/of de omringende kauwspieren. TMD kan resulteren in een beperkte mondopening en/of (hevige) pijnklachten met uitstraling naar de kiezen, het oor (al dan niet met oorsuizen), het hoofd en zelfs het nek-/schoudergebied. Verder kunnen knappende geluiden worden waargenomen.

De behandeling

De behandeling is gericht op het ontspannen van het hele kaaksysteem en bestaat onder meer uit massagetechnieken, mobilisaties en het geven van gerichte adviezen en oefeningen.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag van je klachten af.

Hier staan wij voor

Professioneel

We besteden veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding en zijn continu bezig om ons te verbeteren. Op deze manier voldoen we aan de best mogelijke fysiotherapeutische zorgverlening.

Betrokken

Onze behandelaars hanteren een persoonsgerichte aanpak waarbij het welzijn van de patiënt altijd centraal staat.

Brede expertise

Door de diversiteit binnen ons team kunnen we elkaar aanvullen en zijn we in staat om allerlei complexe gezondheidsproblemen op te lossen.