Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie richt zich op het behandelen van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan voorkomen bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemobehandeling, een operatie of een ongeval.

Stimulering van vochtafvoer

De oedeemtherapeut stimuleert de afvoer van vocht via de lymfe- en bloedbanen door onder meer gebruik te maken van oefentherapie (algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen).

Een andere techniek is manuele lymfedrainage, waarbij massagetechnieken worden ingezet om het vocht te verplaatsen naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Om vochtophoping tegen te gaan kunnen ook bandages, tape en therapeutische kousen worden gebruikt.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag van je klachten af.

Hier staan wij voor

Professioneel

We besteden veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding en zijn continu bezig om ons te verbeteren. Op deze manier voldoen we aan de best mogelijke fysiotherapeutische zorgverlening.

Betrokken

Onze behandelaars hanteren een persoonsgerichte aanpak waarbij het welzijn van de patiënt altijd centraal staat.

Brede expertise

Door de diversiteit binnen ons team kunnen we elkaar aanvullen en zijn we in staat om allerlei complexe gezondheidsproblemen op te lossen.