HCFS – KISS syndroom

Hoogcervicale functiestoornis (HCFS) – KISS syndroom

HCFS is een beperkte mobiliteitsfunctie van de hoge nekwervels. Bij baby’s en jonge kinderen komt dit onder andere tot uiting door huilen (huilbaby’s) en voorkeurshoudingen. Een onwenselijke asymmetrische ontwikkeling van de nekwervels kan het gevolg zijn en dit kan leiden tot toenemende stress in thuissituaties zoals zuigproblemen, knuffelproblemen en het niet op de buik willen liggen.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken voor een HCFS zijn geboortetrauma’s (tang en vacuümgeboorte), het hoofd stoten, op het hoofd vallen, of een plotseling ongecontroleerde beweging met het instabiele hoofd(je) doormaken.

Behandeling

De behandeling bestaat uit milde mobilisatietechnieken. Het functioneren van de nek en de klachten van het kind zullen meestal binnen enkele weken weer herstellen.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag van je klachten af.

Hier staan wij voor

Professioneel

We besteden veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding en zijn continu bezig om ons te verbeteren. Op deze manier voldoen we aan de best mogelijke fysiotherapeutische zorgverlening.

Betrokken

Onze behandelaars hanteren een persoonsgerichte aanpak waarbij het welzijn van de patiënt altijd centraal staat.

Brede expertise

Door de diversiteit binnen ons team kunnen we elkaar aanvullen en zijn we in staat om allerlei complexe gezondheidsproblemen op te lossen.