Fasciatherapie

Fasciatherapie

Fasciatherapie richt zich op de fascia (bindweefsel) van het lichaam. Het bindweefsel is een uitgebreid netwerk van weefsel door het lichaam. Het loopt letterlijk van top tot teen en verbindt het gehele lichaam met elkaar.

Verklevingen van je bindweefsel in je kuit of hamstring kunnen invloed hebben op het ontstaan van rugklachten en visa versa door de verbintenis van de fascia. Een verkleving is als een geblokkeerde weg waar niet doorheen gereden kan worden.

Fasciatherapie richt zich op het opheffen van deze verklevingen. Het opheffen van verklevingen in het bindweefsel zorgt voor pijnreductie en bewegingsvrijheid.

Fasciatherapie bestaat uit manuele fasciatechnieken met of zonder gebruik van een tool. Daarnaast beslaat de therapie uit specifieke adviezen en oefeningen om de fascia te prikkelen.

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag van je klachten af.

Hier staan wij voor

Professioneel

We besteden veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding en zijn continu bezig om ons te verbeteren. Op deze manier voldoen we aan de best mogelijke fysiotherapeutische zorgverlening.

Betrokken

Onze behandelaars hanteren een persoonsgerichte aanpak waarbij het welzijn van de patiënt altijd centraal staat.

Brede expertise

Door de diversiteit binnen ons team kunnen we elkaar aanvullen en zijn we in staat om allerlei complexe gezondheidsproblemen op te lossen.