Traumanetwerken

Traumanetwerken

Fysiotherapie Cabaret & van Oosten is verbonden aan het Netwerk Fysiotherapie en Traumachirurgie van het Maasstad Ziekenhuis en het Ikazia Ziekenhuis. Na de behandeling door de traumachirurgen komen de patiënten voor een vervolgbehandeling terecht bij aangesloten fysiotherapeuten van het Netwerk.

Wekelijks overleg

Door wekelijks overleg tussen de fysiotherapeuten en de traumatologen over de voortgang van de behandeling blijven beide zorgverleners op de hoogte van het herstel van de patiënt. Op deze manier kan er bij eventuele complicaties snel gereageerd worden. Sinds de laatste jaren zitten er ook orthopeden bij dit overleg. Dit betekent een nog betere monitoring van de nabehandeling bij de soms complexe trauma’s.

Behandeltrajecten

De meest voorkomende behandeltrajecten betreffen breuken van de armen en benen en de bijbehorende gewrichten. Soms is er een operatie nodig waarbij plaatwerk en schroeven nodig zijn voor een optimaal herstel van de stand van de botstukken.

Herstel zonder operatie

Soms kan het herstel ook verlopen zonder dat een operatie nodig is. Een operatie is niet altijd beter. Door middel van actieve en passieve oefentherapie zullen wij als fysiotherapeut het herstel zo goed mogelijk begeleiden zodat dagelijkse activiteiten (op het niveau van huishouden, werk en sport) weer gedaan kunnen worden. Wij stemmen hierbij het hele traject af op de protocollen die horen bij de revalidatie van een bepaald trauma en de individuele herstelmogelijkheden van de patiënten.

Zie info via www.traumanetwerkmaasstad.nl

Neem contact met ons op

Wij helpen je graag van je klachten af.

Hier staan wij voor

Professioneel

We besteden veel aandacht aan ontwikkeling en opleiding en zijn continu bezig om ons te verbeteren. Op deze manier voldoen we aan de best mogelijke fysiotherapeutische zorgverlening.

Betrokken

Onze behandelaars hanteren een persoonsgerichte aanpak waarbij het welzijn van de patiënt altijd centraal staat.

Brede expertise

Door de diversiteit binnen ons team kunnen we elkaar aanvullen en zijn we in staat om allerlei complexe gezondheidsproblemen op te lossen.